A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Шацької селищної ради Волинської області"

Вчителі початкових класів ділилися власним досвідом під час Освітнього Хабу.

Дата: 27.02.2024 16:53
Кількість переглядів: 264

Сьогодні, 27 лютого, відбулося  засідання Освітнього Хабу «Педагогічний досвід випробуваний часом» у якому брали участь вчителі початкових класів. Свій досвід роботи презентували п’ять педагогів, які у 2024 році проходять чергову атестацію та мають змістовні напрацювання.

    Масло Валентина Василівна, вчитель початкових класів Прип’ятської гімназії, доводила, що одним з найперспективніших шляхів виховання активних учнів, озброєння їх необхідними вміннями і навичками, є впровадження активних форм і методів навчання, серед яких провідне місце займають навчальні ігри. Гра є незмінним важелем розумового розвитку дитини. Ігрову форму занять вчитель створює за допомогою ігрових прийомів і ситуацій, які дозволяють активізувати пізнавальну діяльність учнів.

   Демих Світлана Миколаївна, вчитель початкових класів Прип’ятської гімназії, презентувала цікаві вправи та завдання з використанням шести цеглинок Lego. Педагог наочно показала, як цю методику можна використовувати на усіх уроках в початкових класах і таким чином організовувати між предметний зв'язок. Діти вчаться аналізувати, поетапно планують свої дії, у них розвивається увага та уява, вони прагнуть досліджувати світ за допомогою ігор з Lego.

   Шепеля Тетяна Василівна, вчитель початкових класів Прип’ятської гімназії, поділилася із колегами розробкою власних дидактичних матеріалів для легкого та цікавого вивчення словникових слів на уроках української мови. Дані картки містять 4 різних завдання, які допомагають зрозуміти значення зашифрованого слова, а також завдання для кращого запам’ятовування, написання словникового слова.

    Турич Наталія Анатоліївна, вчитель початкових класів Пулемецької гімназії, систематизувала власний досвід роботи з використанням технологій веб-ресурсів у початковій школі, як під час дистанційного навчання, так і на звичайних очних уроках  учнів сучасної початкової школи. Наталія Анатоліївна звернула увагу на особливості використання, огляд та аналіз освітніх веб-ресурсів, а також зауважила позитивний вплив використання даних технологій для покращення навчання.

   Зуб Людмила Трохимівна, вчитель початкових ОЗ «Шацький ліцей», презентувала методичний  посібник «Добір числових даних до задач (за малюнком, життєвою ситуацією)». Прикладний характер вправ на уроках математики педагог використовує для ознайомлення дітей з новим матеріалом та для його закріплення, для повторення раніше набутих уявлень і понять, для повнішого і глибшого їх осмислення, формування обчислювальних, графічних умінь і навичок, розвитку основних прийомів мислення, розширення кругозору.

    Учасники наголосили, що такі зустрічі – це чудова нагода для вчителів обмінятися науковим та практичним досвідом, новими напрацюваннями та методиками.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень