A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Шацької селищної ради Волинської області"

Освітній Хаб вчителів іноземної мови та історії

Дата: 17.03.2023 11:59
Кількість переглядів: 193

16 березня 2023 року відбулася чергова зустріч вчителів закладів освіти Шацької селищної ради в рамках проведення Освітнього Хабу «Педагогічний досвід – випробуваний часом». Цього разу були запрошені вчителі іноземної мови та історії, які ділилися своїми напрацюваннями та переймали досвід колег.

   Олена Моніч, директор КУ «ЦПРПП» окреслила основні завдання розвитку освіти в умовах Нової української школи та зазначила, що саме нове освітнє середовище розкриває широкі можливості для всебічного розвитку, виховання та соціалізації учнівської молоді.

  Валентина Постернак, учитель іноземної мови Мельниківського ліцею, презентувала найбільш ефективні методи роботи на уроках англійської мови. Демонстрацію власних напрацювань та алгоритмів роботи над темами провела у вигляді уроку для присутніх педагогів. Валентина Володимирівна розкрила питання мотивації до навчання та розвитку стійкої уваги учнів і ознайомила з методичним інструментарієм, який вона використовує у своїй роботі. Учасники заходу в інтерактивній формі опрацювали запропоновані вправи. Була активна взаємодія та діалог. Педагог продемонструвала свою роботу на досить високому рівні, свідченням цього також є результати її учнів на ЗНО.

   Світлана Гірич, вчителька історії Мельниківського ліцею, продовжила зустріч з демонстрації інтегрованого уроку історії з англійською мовою (учитель Валентина Постернак), на якому вдало поєднали предмети різних освітніх галузей. Світлана Федорівна показала власні методи роботи на уроках історії та зазначила, що дистанційна освіта – це потреба часу, а не данина моді; онлайн — уроки мають місце і   набирають обертів в умовах сьогодення.  Дистанційна освіта або її елементи дозволяють урізноманітнити освітній процес, зробити його більш цікавим (навіть в укритті), мотивуючим, гнучким і результативним;  поряд з очною формою дане навчання розкриває широкі можливості для розвитку, формування та становлення всебічно розвиненої самостійної особистості.

   Віта Сулім, вчитель історії ОЗ «Шацький ліцей», провела аналіз навчальної програми та підручника з історії для 5 класу НУШ. Педагог поділилася досвідом розвитку вміння учнів середньої ланки проводити паралелі між подіями одного часу на просторах різних географічних територій. Віта Віталіїївна підкреслила, що виховання патріотизму та гордості за Україну – це сьогодні одне з пріоритетних завдань вчителя історії.

     Наталія Никитюк, вчителька історії ОЗ «Шацький ліцей», поділилася власними напрацюваннями низки краєзнавчих матеріалів, які вдало використовує на уроках історії. Присутні на заході педагоги із захопленням слухали ті цікавинки з історії Шаччини, про які розповідала Наталія Іванівна. Зі спостережень помітно, що її учні також долучаються до краєзнавчої роботи, яку ініціює педагог.  Вона наголосила, що незалежно від форми навчання (очної чи дистанційної), використання матеріалів власних чи з підручника, сучасні методичні вимоги до уроку та його структури залишаються пріоритетними.

   Світлана Галух, вчителька англійської мови Пульмівського ліцею, представила матеріали проведення тижня англійської мови в закладі, який відбувся у лютому 2023 року. Так як, Пульмівський ліцей навчається в очній формі – цей тиждень був захопливим та цікавим, залучені учні різних класів, використані сучасні теми, які спонукали дітей до творчої взаємодії.

   Судячи з відгуків присутніх педагогів зустріч була змістовною та корисною. Дякуємо всім за працю.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень